Werknemers

Tijdens een wervingstraject moèt je CV opvallen tussen de stapel”. Een wijsheid waar werkzoekenden vaak van doordrongen zijn en wat algemeen bekend is. Maar hoe werkt dat de andere kant op?

Tijdens mijn zoektocht naar een mooie nieuwe uitdaging, heb ik mij door menig vacature heen geworsteld. Veel standaard teksten en een lijst met eisen. Tot één vacature direct opviel. Niet doordat er iets anders gevraagd werd dan anders. Waar ik voor viel was de schrijfstijl. Paula heeft in een korte tekst de identiteit van Breinstein weten te vatten, waardoor ik getriggerd was, zonder te weten waarnaar gezocht werd.

De open manier waarop de omschrijving was ingestoken, maakte dat ik tijdens het lezen getrokken werd om de persoon die ik ben, in plaats van om wat ik kan. Natuurlijk is het vanuit wervingsperspectief belangrijk dat er in kundigheid een match wordt gevonden, maar vanuit de sollicitant heb ik ontdekt dat ik in het voortraject al ‘gezien’ wil zijn. Dat het om mij gaat.

Paula weet deze vertaalslag tussen werkgever en sollicitant fantastisch te maken. Ze belde mij vanaf haar vakantie adres om te vragen hoe mijn gesprek is gegaan. En nu, een half jaar verder, is de match tussen mij en Breinstein de juiste gebleken. Need I say more?

Joey Tang – Accountmanager
Breinstein